"Пирин" отпадна от турнира за Купата на България

В драматичен 1/16 финал отстъпи на Берое (Стара Загора) с 3:4

Пирин отпадна от турнира за Купата на България след като в драматичен 1/16 финал на стадион „Христо Ботев“ отстъпи на Берое (Стара Загора) с 3:4.
Двубоят стартира отлично за “орлетата”, информират от пресцентъра на клуба. Още в 5-ата минута Преслав Йорданов изправи публиката на крака. Преслав бе точен с глава, след като се възползва от подаване на Джон Айина.
В 22-ата минута Айина стреля с глава, но топката мина на сантиметри от целта. Малко по-късно Еривалдо удари гредата и пропусна да изравни. Той нахлу в наказателното поле, но силният му изстрел с левия крак се отби в дясната греда на вратата, пазена от Руберто. В 41-ата гостите изравниха след плътен диагонален изстрел на Макоута.
Секунди преди края на първата част Преслав Йорданов отново изведе Пирин напред, след като зесече с глава центриране на Александър Дюлгеров.
В 50-ата минута бе отсъдена несъществуваща дузпа в полза на Берое. Повторенията показаха, че топката се отбива от тялото на Николай Бодуров и той въобще не е играл с ръка.
Зад топката застана Иван Минчев, но Руберто спаси неговия изстрел. В 66-ата минута Преслав Йорданов оформи своя хеттрик, сред като бе изведен от влезлия като резерва Антон Карачанаков. Това бе гол №13 за Йорданов през този сезон, след като записа 10 попадения в 10 мача от първенството. В 81-ата минута Фал бе изведен от Цветков и успя да преодолее Руберто. Три минути по-късно отново Фал бе точен за 3:3, след като рикоширалата топка попадна в него. В последната минута Фал надбяга защитата и бе свален от Руберто в наказателното поле. Реферът Николай Йорданов посочи бялата точка. Този път зад кълбото застана Макоута, който реализира.
ПИРИН – БЕРОЕ 3:4 (2:1)
1:0 Йорданов (5), 1:1 Макоута (40), 2:1 Йорданов (45+1), 3:1 Йорданов (66) 3:2 Фал (81), 3:3 Фал (84), 3:4 Макоута (90+1-д.)



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)