Община Горна Оряховица провежда съвместна образователна кампания с Еко Партнърс България

Мисия

21-10-2020, 08:43

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Горна Оряховица и Еко Партнърс България АД ще проведат съвместна образователна кампания „Еко Училище“. Чрез видео уроци учениците и децата в последни групи на детските градини ще получат знания за отпадъците. Защо и как да се изхвърлят разделно отпадъците от опаковки, какво се случва с отпадъците след като бъдат събрани разделно и в какво могат да се превърнат те, след като бъдат рециклирани, са въпросите, на които децата ще получат отговори от видео уроците на Еко Партнърс.
Община Горна Оряховица ще разпространи до всички училища и детски градини в общината образователните видео уроци на Еко Партнърс, като така участва активно в изграждането на едно по-осъзнато и отговорно към околната среда младо гражданско общество. Видео уроците са с включени субтитри, така че да бъдат достъпни и за деца с увреден слух.
Екологичното образование е приоритет на Еко Партнърс. Всяка година организацията провежда образователни кампании в общините, в които работи. Организацията все повече залага на алтернативни методи за предаване на знания и мотивиране на населението за опазване на околната среда. Вижте други актуални дейности на Еко Партнърс в техния сайт www.ecopartners.bg и тяхната фейсбук страница.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов