Близо 60 от най-елитните коне в България премериха сили на хиподрумната писта в с. Сандрово

Най-новата хиподрумна писта в България – тази в с. Сандрово, бе домакин на последните за беговия сезон конни надбягвания в неделя, 18.10.2020 г. Събитието, организирано от братята Иван и Валери Йорданови, се превърна в истински празник за любителите на конния спорт, като за настроението на гостите беше осигурена фолклорна програма. Надбягванията бяха разделени на 6 гари. В първата гонка се включиха на-младите коне – до 2 години. Първи финишира кобилата Инора, собственост на домакина Иван Йорданов от с. Сандрово, с жокей Гено Стоянов. При втората гонка на 1200 метра за коне на над 3-годишна възраст първенец беше Аржентина, собственост на Камен Иванов от с. Нова Шипка, с жокей Христо Андонов.

В третата гара на 1600 метра първи беше жребецът Кодиак на Сали Озун от с. Ябълчево, направляван от Емил Андонов. Най-интересна за всички беше четвъртата гонка, в която силите си на дистанция 2000 метра премериха коне на възраст до 3 години.

Победител беше кобилата Дарлинг на Левент Незиров от с. Севар с жокей Нурхай Хамил. В петата и шестата гонки – съответно на 2000 и на 2400 метра за коне на над 3 години първите места бяха за Сигред Нансет и Ниалдо, като и двата бяха яздени от Нурхай Хамил.

Експертът в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Лачезар Иванов връчи поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков на организатора на надпреварите Иван Йорданов. Събитието бе уважено и от народния представител Пламен Нунев.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май