Пенчо Милков призова русенци да бъдат активни в борбата за по-чист въздух

На заседанието на Временната комисия за чистотата на въздуха кметът на Община Русе призова русенци да бъдат активни в борбата за по-чист въздух в града.

От трибуната на комисията кметът Милков призова гражданите да проявяват настойчивост към отговорните институции и да упражняват граждански контрол върху тях. „Всичко зависи от гражданската енергия.“, припомни Милков и изрази надежда повече русенци да се включват в заседанията на комисията и в протестите по темата.

Директорът на РИОСВ Русе Анатоли Станев и инж. Христо Милков началник отдел „Въздух и вредни физични фактори, води, КПКЗ и ОХВ" представиха резултатите от проверките на инспекцията и предписанията към фирма „Линамар“ и подчертаха, че ще следят най-вече за поддържането на отрицателен баланс на налягането на въздуха в трите производствени  халета т.е. входящият въздушен поток да бъде по-голям от изходящия.

Своята позиция и предложения за спирането на залповото обгазяване на Русе споделиха народният представител Крум Зарков,  зам.-областният управител на Русе Свилен Иванов, общински съветници и заинтересовани граждани.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов