Информационен павилион популяризира кампания за подмяна на стари отоплителни уреди за домакинствата

Мисия

23-09-2020, 16:23

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Информационен павилион популяризира интегрирания проект за преход към алтернативни форми на отопление в домакинствата „Общините работят заедно за по-чист въздух“. Чрез мащабната инициатива ще бъдат подменени старите отоплителни уреди с нови и много по-екологични. В старопрестолния град проектът ще обхване общо 548 домакинства.

Павилионът е разположен в парк „Марно поле“ – до арката на централния вход, а през следващите 30 дни консултант ще представя пред великотърновци възможностите за участие в кампанията всеки ден от 8,00 до 10,00 ч. и от 16,00 до 18,00 ч.

Проектът обединява усилията на шест общини – Столична, Велико Търново, Бургас, Русе, Стара Загора и Монтана, а финансирането е осигурено по програма Life+ на Европейската комисия. Подмяната на старите и замърсяващи печки с нови и екологични уреди на пелети или газ ще е безвъзмездна за домакинствата.

Две са фазите на реализация – Пилотна, по която във Велико Търново вече са одобрени кандидатите и Основна, в която предстои смяната на отоплителните уреди в старата столица - общо 548 домакинства в старата столица в двата етапа. Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.

Проектът на Схемата и цялата необходима информация и документация е публикуван на следния адрес:

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"