Теодор Цветков преплува 280 км, а брат му Валентин избяга 280 км с благотворителна цел

Двамата братя близнаци застанаха зад кауза, подкрепена от UNICEF България

Между 14 и 20 септември се проведе събитие с благотворителна цел, в което две момчета – Теодор и Валентин Цветкови пребориха собствените си възможности.

Двамата братя близнаци застанаха зад кауза, подкрепена от UNICEF България, в името на кампанията „Образование за всяко дете“ и по-точно подкрепа на деца със специални образователни потребности.

Валентин Цветков избяга 280 км., а брат му Теодор Цветков преплува 280 км. в рамките на 7 дни, като и двете инициативи се проведоха на територията на Лесопарк „Липник“ в с. Николово, Община Русе.

Целта е създаване на образователна платформа в подкрепа на деца с увреждания, техните родители и учители.

По време на цялото събитие екип от медицински лица и рехабилитатори стояха зад гърба на двете момчета, а докато Теодор плуваше във водата, брат му плава с кану и следеше за неговата сигурност и безопасност.

С голяма доза нетърпение семейството, близки, приятели и хора, подкрепящи каузата на братята Цветкови, посрещнаха Теодор тази вечер на езерото „Липник“, където той излезе като истински герой, преплувал 280 км за 7 дни – нещо, което до този момент не е правено никъде в България.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков също очакваше Теодор на понтона и го поздрави за поредната невероятна инициатива, предприета в помощ на деца със затруднения в развитието си. Г-н Милков посрещна младия русенец с думите, че винаги може да разчита на Община Русе за подкрепа в следващи инициативи, както и че ще помогне за издаването на първата книга на братя Цветкови, която предстои да излезе до края на тази година.

Събитието се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, свързани с борбата срещу разпространението на коронавирус.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов