Парад събира отново най-атрактивните ретро возила в Русе

Очаква се традиционният русенски парад да събере над 60 атрактивни возила от цялата страна и Румъния

За шеста поредна година Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Събитието ще се проведе на на 26 септември, в събота и е организирано от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“ и Община Русе.  Тази година то ще се състои в Парка на младежта.  

Очаква се традиционният русенски парад да събере над 60 атрактивни возила от цялата страна и Румъния. Регистрация на участници тече в момента и ще продължи и в деня на събитието.

На парада ще бъдат представени автомобили и мотоциклети от всички по-известни марки, а някои от тях ще бъдат показани за първи път в Русе.

Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е от 9 часа на кръговото кръстовище при Паметника на съветския войн "Альоша", от където ще бъдат насочени към мястото за паркиране. Официалното откриване на Парада ще е от 10 часа на алея „Перистери“, където любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли и мотори.   

 

Предвиден е конкурс с десетки награди, сред които:

•   Награда на Кмета на Община Русе

•   Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

•   Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“

•   Награда на публиката

•   Награди на фирмите-партньори

Победителите ще бъдат избрани от експертно жури с опит в областта на автомобилизма. Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в превозното средство,  което е фаворит на публиката.

Организаторите от Авто – мото клуб "РУСЧУКЪ" , Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе са приготвили още много изненади, с които можете да прекарате приятно почивния съботен ден.

Парадът на ретро автомобили  и мотоциклети в Русе се реализира  с подкрепата на ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности”, „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе и представители на бизнеса.

За да се забавляваме заедно безопасно в Парка на младежта организаторите отправят молба към русенци и гостите на града да бъдат търпеливи и внимателни, и да спазват всички указания за безопасност, които ще им бъдат дадени.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)