Младежки дом откри новият творчески сезон

Общински Младежки Дом –Русе откри творческия си сезон с целодневна богата празнична програма.

На 15 септември – емблематична за българските ученици дата, Младежки дом представи клубните си форми на информационна шатра, където всеки, който прояви интерес, успя да намери пълна информация за различните форми на обучение и школи, които се предлагат.

На Информационната шатра ученици и родители имаха възможност да поговорят и с преподавателите за детайлите на обучението, както и да направят консултация в случай, че не са уверени към кое е най-добре да се насочат.

В следобедните часове, в пространството пред Русенския съд, се случиха редица инициативи под формата на Свободни младежки пространства. Младежи от Младежки парламент към ОМД приканваха свои връстници да се включат в дейностите на клуба, консултираха родители и разговаряха с граждани. Те решиха и кръстословица на тема младежки дейности и Младежки Дом. Клубът по УШУ представи демонстрация по бойни изкуства.

Вечерта завърши с прекрасен празничен концерт, където деца и младежи имаха възможност да представят умения придобити в школите на Младежки дом. Концертът се проведе пред пространството на Доходно здание и нееднократно предизвикваше спонтанни аплодисменти. Младежите бяха уважени с присъствието на кмета на Община Русе Пенчо Милков, зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и директор дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова.

Всички пожелаха успешен творчески сезон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов