Община Русе е част от кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ за шести път

За шеста поредна година Община Русе ще се включи в кампанията на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете".

Съвместно с популярната медия и съдействието на фирма „Оргахим“ АД, Община Русе ще маркира пешеходни пътеки в близост до учебни заведения. На 16 септември, от 11:30 ч. ще бъде поставена маркировка в района на СУ „Христо Ботев“. В събитието ще се включат деца от детски градини, известни радиоводещи и кметът Пенчо Милков.  

На 17 септември, от 9:00 ч., пред СУ „Възраждане“ ще бъде маркирана и втората пешеходна пътека, където отново ще се включат най-малките участници в движението. 

За да напомня и акцентира върху безопасността на пътя, Община Русе и Радио FM+ използват най-видимата мобилна платформа - тази на задните стъкла на превозните средства от градския транспорт. Върху тях са поставени стикери от кампанията, чието мото насочва вниманието към факта, че много от жертвите на пътя са именно деца. Инициативата обхваща автобусите и тролейбуси и още български градове като София, Бургас, Варна, Сливен, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора.

Ръководството на Община Русе благодари за съдействието на всички участници в кампанията и призовава за отговорно отношение на пътя.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"