Държавно първенство по триатлон ще се проведе в лесопарк Липник тази седмица

В неделя, 13 септември, ще се състои Държавното първенство по триатлон - спринтова дистанция. Началото е от 9 часа на старт-финалната линия пред хостела в лесопарка Липник, с. Николово, като първенството ще бъде открито от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

На 12 септември от 17 часа ще се проведе техническата конференция с ръководството на спортните клубове, след която ще се състои състезателния брифинг и опознаването на трасето.

Домакин на Държавното първенство по триатлон, което се провежда с подкрепата на Община Русе, е СК „Триатлон Далян“ – Русе. Този вид състезания се организират за 10-а година в Русе. 200 души от 16 клуба от цяла България са заявили участие. Близо половината от тях с във възрастова група над 18 години – мъже и жени. Първенството ще започне с най-малките от възрастова група Бенджамин, а в надпреварата ще се впуснат участници от 0-ва до 5-а възрастова група. Трасето за колоездене ще бъде в посока село Червена вода, я бягането ще бъде до вилната зона и обратно. Ще се проведе и отворен старт за любители.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен