9 станаха положителните проби за COVID-19 в детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб три от новоконстатираните пет случая на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа са от работещите в детска градина „Мечо пух“ в гр. Сливо поле. Става дума за две учителки на 59-годишна възраст, както и за още една жена от персонала на 49 години. Така, общият брой на заразените с коронавирус от персонала на детска градина „Мечо пух“ в гр. Сливо поле стана девет души от деветнайсетте, които са били на работа и съответно изследвани с PCR тест. Двама от деветимата с положителен PCR тест са хоспитализирани. Това са 41-годишната хигиенистка, която на практика е първият случай от детската градина, както и 61-годишна учителка. Те са приети съответно в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и в Университетска болница „Медика Русе“.  Останалите седем души са под домашна изолация.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Съгласно заповед на директора на РЗИ е била извършена и основна дезинфекция на всички помещения в заведението.

Всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и непрекъснато следи ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в областта.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)