78 са излекувани от COVID-19 от дом за стари хора „Възраждане“ в Русе

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последното денонощие има един нов излекуван пациент от коронавирусна инфекция. Става дума за 75-годишен мъж, който след два отрицателни резултата от PCR тест е изписан от инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Излекуваните от коронавирусна инфекция в дома станаха 78, като 69 са обитатели, а останалите девет са от персонала, работещ там.

Припомняме, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала. 10 от излекуваните обитатели са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 48 са на 4-тия етаж на социалното заведение. Други девет обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Петима обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово, а на болнично лечение се намират други четирима от обитателите на дома.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов