Макс Крузе - нападател хладнокръвен като покер играч

Спорт

26-08-2020, 21:51

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Той е играл на „Световните серии по покер“ в Лас Вегас, пял е в „Гласът“, основал е състезателен отбор по мотокрос и определено знае как се вкарват голове в Бундеслигата. Едно е сигурно, новият нападател на Юнион Берлин е роден за да бъде звезда. В следващите редове ще ви запознаем с няколко много любопитни факта за Макс Крузе.

  1. 1.     Той знае как да бележи голове

Въпреки разнородните си интереси, Крузе си остава един от най-класните нападатели в немската Бундеслига. 32-годишния футболист премина през отборите на Фрайбург, Борусия Мьонхенгладбах, Волфсбург и Вердер Бремен, а левият му крак остави следа във всеки от тях.

Уменията му дори са забелязани от наставникът на немския национален отбор – Йоаким Льов, който го взема за 14 от мачовете на „Маншафта“. С фланелката на немския национале отбор Крузе отбелязва 4 попадения.

  1. 2.     Пял е в „Гласът на Турция“

Крузе напусна Вердер Бремен в края на сезон 2018/2019-та за да се присъедини към турския гранд Фенербахче. И колкото и да ни изненада решението му да напусне любимия си клуб, далеч по изненадваща бе появата му на сцената на новогодишното издание в забавното шоу „Гласът на Турция“. Със изрусена коса, носейки раздърпани костюм и ботуши, той изпя класиката на Дийн Мартин „Sway”. Футболистът признава, че това е първото му музикално участие пред публика, при това никак не лошо. Съдиите също оцениха подобаващо вокалните му възможности, като трима от тях (общо четирима) обърнаха столовете си и пожелаха немския национал в своите певчески отбори.

  1. 3.     Притежава свой собствен състезателен отбор

Футболът може и да е голямата любов на Крузе, но той е обсебен и от моторите. Страстта му стига до там, че той създава собствен състезателен отбор – „Max Kruse Racing” през януари 2018-та. И въпреки, че той лично не участва в състезанията, Крузе обича да ги наблюдава в компанията на баща си Франк.

„Наследих страстта към високите скорости от моя баща и винаги съм искал да участвам в истински състезания на писта.“ – обяснява Крузе – „Въпреки, че не успях да достигна до това ниво, заради сегашната ми работа, моторните спортове текът във вените ми. Да имам възможността да направя собствен отбор е една изпълнена мечата и ще опитам да го поддържам за възможно най-дълго време.

  1. 4.     Много добър покер играч е

Футбол, мотори, пеене … и покер. Крузе е голям фен на играта с карти и обмисля да се занимава с това, когато футболната му кариера приключи. През юни 2014-та нападателят финишира не 3-то място, от 241, в турнирa “World Series OF Poker” във Лас Вегас. На следващата година Крузе зае 26-то място, от 387 играчи.

  1. 5.     Специалист на дузпи

Това може би не е такава изненада, когато говорим за човек „горял“ в тръпката при огромните залози в покера, но Крузе никога не е изпускал дузпа в кариерата си. Крузе е отбелязал 20 от 20 наказателни удара от 2011-та насам. 

Крузе е на четири реализирани дузпи от рекорд в Бундеслигата. За момента, рекордното постижение се държи от нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски и легендарния вратар Ханс-Йорг Бут, който имат по 17 поредни реализирани удара от бялата точка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов