ФК „Болярчета“ с второ място на престижния футболен турнир Challenge Cup Трявна

Спорт

12-08-2020, 12:10

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезателите на СК „Болярчета“, набор 2008 г. се представиха много добре на престижния футболен турнир „Challenge Cup“, който завърши вчера в град Трявна. Впрочем състезанието се проведе при силно търновско участие, тъй като отборът на „Етър“ зае третото място. Двата местни клуба дори записаха пряк двубой, който завърши с 4:0 в полза на „Болярчета“.

Организатор на турнира, който премина при спазване на противоепидемичните мерки, е Илко Станев, а купите, медалите и грамотите на участниците връчи лично кметът на Трявна г-жа Силвия Кръстева. В надпреварата се включиха шест отбора – „Черно море“, „Болярчета“, „Етър“, „Нефтохимик“, „Рилци“ – Добрич и „Севлиево“ на принципа всеки срещу всеки. Индивидуалните награди спечелиха както следва: Алекс Георгиев от „Черно море“ за най-добър вратар, най-полезни футболисти – Георги Йорданов от „Болярчета“ и Ястиян Георгиев от „Черно море“ и голмайстор – Симеон Иванов, също от „Болярчета“.

Първи стана отбора на „Черно море“, втори останаха футболистите на „Болярчета“, на трето място се класира „Етър“, на четвърто „Севлиево“, след него – „Нефтохимик“, а шестото място остана за „Рилци“ – Добрич.

„Благодарен съм на децата за положения труд ,както и на родителите за подкрепата. За пореден път децата доказаха колко са борбени и талантливи. Не най-важното нещо е мястото, на което сме се класирали, а начина по който играем, който лично мен ме прави горд с моите футболисти“, коментира треньорът на СК "Болярчета" Десислав Божков

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)