През изтеклото денонощие екипите на пожарната са имали 7 сигнала за произшествия

Крими

11-08-2020, 12:04

Снимка:

архив

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

През изтеклото денонощие екипите на пожарната са имали 7 сигнала за произшествия.            

През деня екипи на РСПБЗН – Ветово и Първа РСПБЗН са работили в района на възникналия горски низов пожар  в землището на с. Бъзън.
Между 12:31 и 12:55 часа служители от Първа РСПБЗН –Русе са гасили пожар в отпадъци в метален контейнер  на кръстовището на ул.“Еленин връх“ и ул. “Ц.Церковски“ в Русе.
В 14:40 часа огнеборците от Първа РСПБЗН–Русе са пратени на сигнал за пожар в сухи треви в Русе на ул.“Алеи Освобождение“ срещу №50. Произшествието е ликвидирано на площ около 200 m2, без щети, до 15:20 часа.
За времето от 17:55 до 20:45 часа пожарникари от РСПБЗН-Ветово са участвали при ликвидиране на възникнало запалване в сухи треви в землището на с. Тетово, до старото езеро. Пожарът е ликвидиран на площ около 16000 m2.
Беленските огнеборци вчера вечерта са били вдигнати по сигнал за инцидент с товарен автомобил на главния път, в близост до гр. Борово, който се е оказал лъжлив. Първоначалната информация е била, че се е запалил камион, на при проверка на място се е оказало, че няма такова произшествие.
Тази нощ, малко преди 12 часа, е постъпило обаждане за възникнал пожар в имот в местността „Касева чешма“. Изпратени са два противопожарни екипа от двете русенски служби. На място пожарникарите са заварили да гори изоставена барака. Пожарът е бил потушен на площ от около 25 кв.м. Бараката е била унищожена от огъня. Причината за възникване на произшествието се изяснява.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов