Четири досъдебни производства са образувани срещу водачи

На 6 август около 13:00 часа в полицията в гр. Бяла е получен сигнал за настъпило ПТП в с. Босилковци. Изпратеният на адреса екип е установил, че лек автомобил "Фолксваген Голф" с русенска регистрация, управляван от жена на 52 години, е напуснал лентата за движение по ул. Кирил и Методий в селото и се е ударил в тухлената ограда на дом. По автомобила и оградата е имало нанесени материални щети. Жената е била изпробвана от служителите на реда за употреба на алкохол, при което уредът е отчел 3,29 на хиляда. След като й е издаден талон за медицинско изследване, тя е придружена до ФСМП - гр. Бяла, където е дала кръвна проба и от извършеното химическо изследване резултатът е бил - концентрацията на алкохол от 3,17 промила. Случаят е документиран от униформените и материалите са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 52-гоишната бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

На 7 август около 00:40 ч. екип на сектор "Пътна полиция" е спрял за проверка автомобил на ул. Борисова в Русе, на кръстовището с бул. Неофит Бозвели, при което е установено, че зад волана на колата с марка "Форд" е 51-годишен русенец. Въпросният водач бил нарушил пътната маркировка М-2 на ул. Борисова. Служителите са му извършили проба за употреба на алкохол с техническо средство, която показала положителен резултат, а впоследствие мъжът е дал и кръвна проба, анализът на която е отчел концентрация от 3,71 промила. Случаят е предаден на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 7 август около 23:40 ч. на паркинга на МОЛ-Русе при изход ул. Потсдам, екип на сектор „Пътна полиция“ е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“ със софийска регистрация. В хода на последвалите действия от страна на полицаите е било установено, че водачът на колата, 31-годишен мъж от Русе, при проба за алкохол с техническо средство е показал наличие на такъв в издишания въздух в концентрация от 1,57 на хиляда. Направена му е проверка и за употреба на наркотици, която също е дала положителен резултат – реакция за употреба на амфетамин. Водачът е бил задържан и конвоиран до УМБАЛ „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да даде кръвна проба за изследване за употреба на наркотични вещества, но е дал кръвна проба за употреба на алкохол. Случаят е документиран - съставени са му два акта, материалите са предадени на разследващ полицай – образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК и по чл.343б, ал.3 от НК.

На 7 август около 13:00 ч. в русенския квартал "Средна кула", на ул. Йордан Йовков, полицаи са спрели и извършили проверка на лек автомобил с марка "Мерцедес“, при която като водач е установен 31-годишен. При направена справка се е изяснило, че регистрационният номер, поставен на колата, е издаден за друго МПС с марка "Форд", модел "Фиеста". Относно установените нарушения са извършени необходимите действия по документирането им, случаят е предаден на разследващ полицай и срещу 31-годишния мъж е образувано досъдебно производство с оглед престъпление по чл. 345 ал.1 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов