Задържаха в хотелска стая в Търново двама телефонни измамници

Крими

07-08-2020, 11:53

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжете били куриери и транспортирали пари и накити от измамите до Румъния

В стая на хотел в гр. Велико Търново са задържани двама мъже - на 29 и 54 години, от София. При извършените на място процесуално-следствени действия, в двамата са намерени и са иззети 4 мобилни телефона, парична сума от 6800 лв. и голямо количество златни накити.
Задържането е реализирано в хода на операция за  пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на страната. Действията са осъществени от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областните дирекции на МВР в Стара Загора, Велико Търново и Казанлък, с прякото участие на сектор "Измами" в Главна дирекция „Национална полиция”, под наблюдението на прокуратурата.
Според първоначалните данни парите и златните накити, назмерени в двамата арестувани във Велико Търново, са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен. Мъжете са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена на 6-ни юли в гр. Казанлък, за която в полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната. Мъжете са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния.
След първоначалното им задържане за срок до 24 часа, с постановление на прокуратурата, на 54-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, а на 29-годишния мъж - мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под надзора на прокуратурата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов