ИАРА - Плевен установи незаконен риболов във водите на река Дунав при Никопол

Нарушителят е осуетил проверката

Незаконен риболов е установен във водите на река Дунав. На 6 август в РУ - Никопол е образувано бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК. На 5 август нарушителят е засечен от служители на сектор "Рибарство и контрол - Плевен" към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/.

Около 23,40 часа те извършили проверка при речен км 599 на река Дунав на рибарска лодка. Установена е самоличността на лодкаря - 26-годишен от крайдунавския град. В хода на проверката е изяснено, че той извършва стопански риболов, без да има издадено удостоверение за тази дейност. След устно разпореждане от страна на двамата служители, нарушителят осуетява проверката и не изпълнява разпореждането им да се отправи към фериботен комплекс Никопол. Направил е опит да нанесе удар на единия проверяващ със саморъчно средство за вадене на едри риби /"канджа","борец"/, след което се отправя в неизвестна посока по реката. Контролните органи незабавно уведомили полицията.

26-годишният е установен от служители на РУ-Никопол и задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е Районна прокуратура - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)