Днес бе отбелязано завършването на новоизградената зона за обществен отдих по крайбрежната ивица на Русе

На официална церемония днес ръководството на Община Русе отбеляза завършването на новоизградената зона за обществен отдих по крайбрежната ивица на Русе. На нея присъстваха още граждани и представители на туристическия бизнес.

Обновяването на  кея, както мястото е по-известно сред русенци, е един от шестте обекта по проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“. Част от него са още Розариумът в Парка на младежта, изградените велоалеи и пешеходни зони по улиците „Баба Тонка“, „Райко Даскалов“, „Църковна независимост“ и бул. „Славянски“, както и обновените жп прелези, водещи към крайбрежната зона.

Събитието бе последвано от заключителна пресконференция по проекта, в която взеха участие г-жа Магдалина Илиева, зам.-кмет по „Устройство на територията“, и г-жа Златомира Стефанова, зам.-кмет по „Икономика, инвестиции и собственост“ в Община Русе. Тяхното желание е всички русенци да се наслаждават на новата зона за отдих и да я пазят като  своя. От името на Общинска администрация те призоваха гражданите да сигнализират при нередности по обектите и да бъдат активни в обществените обсъждания на бъдещи инфраструктурни проекти в града.

Още информация за проекта може да откриете тук.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов