14 здравни специалисти ще получат трудови възнаграждения в размер на 1000 лв.

Заради активната си работа на първа линия в условията на COVID-19

Изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев и Сабина Минковска – началник отдел „Финансово-стопански“ на Община Русе имаха работна среща в Министерството на здравеопазването, поводът за която беше сключване на договор за допълнително финансиране.

Благодарение на активната позиция на Община Русе тя сключи договор за финансиране по проект BG05M9OP001-1.099-0001 „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от COVID-19“ за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура BG05M9OP001-1.099-0001 „Защита на населението от заплахи за общественото здраве, причинени от пандемични кризи“.

Така медицинските специалисти, работещи в здравни кабинети в детски градини и в училища, осъществилите активна работа на първа линия в условията на COVID-19 на влизащите в Република България на ГКПП, ще получат допълнителни трудови възнаграждения.

Общо 14 медицински сестри от здравни кабинети в детски градини и училища на територията на Община Русе ще получат възнаграждения в размер на 1000 лв. за периода 1 май – 30 юни 2020 г. заради изпълняване на служебни ангажименти на ГГКП „Дунав мост“ по време на извънредното положение в страната.

Министерството на здравеопазването се задължава да предоставя средствата за възнагражденията в размер на брутното допълнително възнаграждение и осигурителни вноски за сметка на работодателя, така че всяко от лицата да получи сумата от 1000 лв., съгласно националното законодателство.

С подписването на договора Министерството на здравеопазването се задължава да възстанови средствата, изплатени от Община Русе, включително средствата за месец март 2020 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов