Изпадналият Дунав върви към разпад

Това сподели Мартин Цирков, член на управителния съвет на футболния клуб от Русе

Дунав (Русе), който изпадна от Първа лига отива към разпад. Това сподели Мартин Цирков, член на управителния съвет на футболния клуб от Русе.

"Говорих със собственика на клуба Красен Кръстев. Той ми каза, че се отказват и подаряват акциите", сподели Цирков. Дунав трябваше да започне вчера подготовка, но на този етап няма яснота кога ще стане това.

Според Цирков думите на собственика били: "Русенци, решете си дали искате да имате отбор, акциите ги подарявам".

"Не знам доколко това е реално, но в момента собственици няма. Те обещаха да дойдат днес и да се срещнат с футболистите, но ги няма. Тук сме с треньорите на школата, с част от футболистите и персонала. Преди месец новите собственици ми говориха за светлото бъдеще пред отбора, какви средства ще се инвестират и как ще се използват кадри от школата, но явно съм бил излъган", заяви Цирков. Една от причните може да е загубеният бараж от Монтана, който изхвърли "драконите" от групата на "майсторите".

Цирков каза, че в момента не се знае кой е треньор на Дунав, няма кой да каже в коя група ще се състезава отборът, а с договори са останали 7-8 футболисти и затова няма как да се проведе насрочената за днес първа тренировка от лятната подготовка. Бившият капитан на русенци Диан Димов, чийто договор изтече в края на сезона, заяви, че никой от футболистиите не знае нищо за бъдещето на клуба.

"Никой не е дошъл да ни каже каквото и да било и това е срамно", категоричен беше Димов.

Цирков все пак е оптимист и смята, че не всичко е изгубено. По думите му има основа и потенциал, върху които да се изгради нещо ново, а това са футболна база на Дунав и ДЮШ. "Сега е моментът да се обединим за доброто бъдеще на футболния клуб", заяви той. На клубния стадион бяха и фенове на отбора.

"Ситуацията е неприятна, не знаем какво ще се случи с Дунав", коментира заместник-председателят на фенклуб "Дунав завинаги" Ангел Бонев. Той добави, че не знае да е имало отбор, който е изпадал в подобна ситуация. На въпрос, дали феновете биха взели акциите на клуба, Бонев каза: "Ситуацията с тях е поредният сапунен сериал".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен