В Русе почетоха 183-та годишнина от рождението на Васил Левски

Мисия

18-07-2020, 22:35

Снимка:

Областна администрация

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

НВУ отбеляза 183 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 1837 г. е роден Васил Левски

В знак на признателност и по случай 183-та годишнина от рождението на Апостола на свободата областният управител на област Русе Галин Григоров и народният представител Искрен Веселинов поднесоха цветя пред бюст-паметника на Дякона, намиращ се в двора на СУ „Васил Левски“.

„Нека да преклоним глава пред делото на Апостола и да помним неговите завети! Нека носим в сърцата си тази вяра в бъдещото на България и в способностите на нашия народ, която винаги го е окрилявала!“, заяви Искрен Веселинов. Също така той припомни някои исторически факти около делото и живота на Васил Левски и отбеляза, че той е сред хората, поставили основата на съвременната българска държавност.

Цветя бяха положени още и от членове и симпатизанти на ВМРО.

Васил Иванов Кунчев ще остане завинаги в родната памет с великото си дело, посветено на борбата за Освобождение на България и идела за чиста и свята република!

По традиция кулминацията на честванията ще се състои в Карлово, където днес в 21.00 ч. на площад „Васил Левски“ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приеме почетния караул и ще произнесе слово.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"