Валентин Игнатов почете паметта на Игнат Канев

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев положи венец пред барелефа на Игнат Канев, намиращ се в едноименния център към Русенски университет „Ангел Кънчев“.

„Отиде си един изключително човеколюбив българин, който винаги е поставял на преден план образованието и труда! Той е подавал ръка на много наши съграждани, давайки им възможност да докажат своите способности и да реализират целите си! Жителите на област Русе няма да забравят неговите жестове в сферата на културата, образованието и здравеопазването! Поклон пред свелата му памет! Нека съхраним и предадем пламъка на неговото благородство, достойнство и чест!“, това заяви заместник областният управител Валентин Колев.

Венец беше положен и от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Очаква се от сряда до петък в часовия интервал между 10.00 ч. и 14.00 ч. да бъде поставена съболезнователна книга в Канев център в памет на Игнат Канев.

Припомняме, че  Игнат Канев е роден на 6-ти октомври 1926 г. в с. Горно Абланово, област Русе и през целия си жизнен път извън пределите на България той никога не е спирал да подпомага развитието на страната и региона. Именно затова сред множеството отличия, с които е удостояван е орден „Стара планина“ първа степен, както и плакет на областния управител на област Русе.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов