Дадени са предписания за почистване на замърсените терени в местността „Мерата“

На собствениците на терени в местността „Мерата“, в района на „Рибарска колиба“,  са дадени предписания в едномесечен срок да почистят замърсените места, както и да ограничат достъпа до имотите.

До мярката се стигна след извъредна проверка с представители на Община Русе по сигнал на в-к „Утро“. При проверка са засечени GPS координатите, за да се установи собствеността на терените. Имотите са два и са на юридически лица.

От ОД на МВР-Шумен и РИОСВ-Шумен е потърсено съдействие за установяване собствеността на транспортното средство, което е с шуменска регистрация и по информация на сигналоподателя е изхвърлило отпадъците. Поради неточна информация за регистрационния номер на превозното средство нарушителят не е открит. 

Във всеки имот са установени на три места по около 20 м2 отпадъци от излезли от употреба моторни превозни средства и строителни отпадъци. Съгласно Закона за управление на отпадъците отговорността за възстановяването и почистването на терена за отпадъци се поема от лицата, в чието владение се намират, в случай че не бъде установен техният причинител.

След изтичане на указания с предписанието срок ще бъде упражнен последващ контрол.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов