Поредна вандалска проява в центъра на Русе

Крими

29-06-2020, 22:17

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вандалска проява в центъра на Русе

Поредна вандалска проява в Кнежа

Нарушителите на реда са в очевидно нетрезво състояние

В ранните часове в събота, 27.06, камерите на Центъра за видеонаблюдение към Община Русе са засекли поредна вандалска проява от трима души. Обект на агресията на младите хора е кошче за боклук до кръглия шадраван на площад Свобода. Нарушителите на реда са в очевидно нетрезво състояние. На кадрите ясно се вижда как един от младежите налага кошчето с юмруци и прави неуспешен опит да го откачи с ритник. На помощ му се притича друг младеж, който успява да свали кошчето от стойката с ритник и кроше. Възниква кратък спор кой да „довърши“ вече падналото на земята кошче, след което първият „побойник“ хвърля кошчето във фонтана. След това младите хора спокойно си продължават по пътя.

В този случай агресията е насочена към кошче за боклук, а не към граждани, но посегателството върху общинска собственост е достатъчно притеснително.

Община Русе напомня на всички, че камерите на Центъра за видеонаблюдение са с висока разделителна способност и позволяват лицево разпознаване. Кадрите са предадени към органите на реда и вече са предприети действия по установяването на самоличността и издирването на извършителите, като на виновните лица ще бъде потърсена отговорност за материалните щети. Разходите за ремонти след вандалски прояви се отразяват на общинския бюджет. Припомняме, че само от началото на тази година подобни прояви струват на русенци над 100 000 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов