Откриха обновената сграда на ДГ "Калинка" в Гоце Делчев (снимки)

Предстои откриването на други два обекта по този проект

Официална церемония по „откриване на обект“ Детска градина „Калинка“ гр. Гоце Делчев - цялостно обновена по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 -2020 г., се състоя днес. На откриването присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, общински съветници, директори на детски градини и представители на фирмата-изпълнител.

Със средства от проекта беше извършен цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство, където са монтирани нови детски съоръжения. Освен това бе извършен ремонт на оградата, изграден бе физкултурен салон и зала за тържества. Доставено бе ново оборудване и обзавеждане.

„Това е първият проект по програмата „Региони в растеж“ в сферата на образованието, който откриваме и той е много важен за образователната инфраструктура. Предстои откриването и на другите два обекта по този проект – детска градина „Радост“ и Второ основно училище. Тази програма – „Региони в растеж“, помогна изключително много за обновяване на образователната инфраструктура. Искам да благодаря на фирмата-изпълнител, която вложи всичко от себе си и въпреки трудностите успя да се справи и да направи това чудесно място, на което днес се радваме“, каза кметът Владимир Москов. Той благодари също и на целия колектив на детската градина, както и на екипа от община Гоце Делчев за положените усилия. Кметът бе категоричен, че с реализирането на тези проекти образованието на територията на община Гоце Делчев получава едни изключително добри и модерни условия, за да се полагат най-добрите грижи за децата и учениците.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов