Вратите на читалището в Новград остават широко отворени и през лятото

В началото на лятото читателите могат да намерят най-нашумелите заглавия на световната литература

С нови 65 книги се обогати фондът на читалищната библиотека в Новград. В началото на лятото читателите могат да намерят най-нашумелите заглавия на световната литература. Не са забравени и децата, които през ваканционните дни са най-активната аудитория. За тях са закупени не само развлекателни книжки, но и задължителната учебна литература.

"Книгите са закупени със собствени средства. Спазваме политиката на читалището за редовно обновяване на книжния фонд. В продължение на повече от десет години заделяме средства за нови книги. Заедно с финансовата подкрепа от Министерството на културата успяваме на поддържаме фонд от популярни заглавия“, сподели председателят на читалищното настоятелство Тодорина Тодорова. Според нея мерило за дейността на всяко читалище трябва да бъде библиотеката.

Вратите на читалищната библиотека ще останат широко отворени и през това лято. Близо 270 са активните читатели от селото. Особено през летните месеци се увеличава детската аудитория. В Новград  за почивка през ваканцията при бабите и дядовците си пристигат много момичета и момчета от други градове. През лятото за малките палавници ръководството на читалището организира и други развлечения. По инициатива на секретаря на читалището Филиз Мехмедова и библиотекаря Цветанка Николова тази година за първи път ще се проведе „Лятна детска занималня“. Почти всеки ден от началото на юли до края на август за участниците ще се организират спортни игри на открито и посещения в библиотеката. Независимо че до началото на занималнята има още няколко дни, вече са се записали петнадесетина момичета и момчета. Те ще имат възможност да посещават и клубове по интереси „Сръчни ръчички“ и „Да тропнем заедно хорце“. Заниманията ще бъдат с практическа насоченост като децата ще овладяват различни умения и техники в изработването на предмети от природни материали. Организаторите гарантират, че стриктно ще се спазват всички противоепидемични мерки.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)