Изпит по противопожарна подготовка във Военновъздушна учебна база - Долна Митрополия

Изпитът премина в два етапа

В изпълнение на заповед на Министъра на Отбраната и Командващия на СКС, днес се проведе изпит с личния състав от противопожарната служба на Военновъздушна учебна база гр. Долна Митрополия.

Изпитът премина в два етапа – теоретичен и практически, в присъствието на експерти по пожарна безопасност от РС „Военна полиция” гр. Плевен и военно формирование 26910 – Радко Димитриево.

Въпросникът от теоретичната част включваше теми от организацията и задачите на специализираните органи за противопожарна охрана в Българската армия, регламентиращи документи, устройство на противопожарния автомобил, техническо обслужване и ремонт, способи и начини на гасене на пожари, водоснабдяване и пожаро-техническо въоръжение на пожарния автомобил, работа с индивидуалните защитни средства на пожарникаря, работа с видовете пожарогасители и пожарогасителни средства и др.

Практическата част включваше изпълнение на упражнение „Построяване на хоризонтална постановка на смесена линия от един главен, лява и дясна линия на два малки шланга с подаване на вода”. Нормативът бе изпълнен от двама пожарникари, при определено време за изпълнение от подаването на командата до заемането на позиции на 60 м. и подаване на вода под налягане от двата струйника. Пожарникарите се справиха на отлично ниво, съгласно регламента на поставените задачи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов