4 досъдебни производства са образувани срещу водачи

На 20 юни около 19:40 ч. екип на Първо РУ е спрял за извършване на проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“ в кв. Средна кула, на кръстовище между ул. Св. Димитър Басарбовски и ул. Йордан Йовков. Служителите установили, че колата управлява 61-годишен мъж от Русе. Заради възникналите съмнения, че мъжът е употребил алкохол е потърсено съдействие от екип на пътна полиция за изпробване на шофьора.  Тестът на водача с техническо средство е потвърдил съмненията на униформените, като уредът отчел концентрация от 1,59 на хиляда в издишания въздух. Той е бил задържан и конвоиран до болницата, където е дала кръвна проба за изследване и при химичния анализ е констатирано количество от 1,52 промила етилов алкохол в кръвта.   

Във връзка с извършено нарушение по чл.5, ал.3, т.1 от ЗДВП на 61-годишния е съставен акт, материалите по случая са предадени на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“ и е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.       

На 19 юни около 15:40 часа в с. Ново село, служители на ПУ „Червена вода“ са спрели за проверка лек автомобил марка "БМВ", управляван от 28-годишен. При последвала проба за употреба на наркотични и упойващи вещества е установена положителна реакция - тестът е реагирал на канабис. Водачът е конвоиран до болница, където е дал проби за изследване. Случаят е документиран и материалите по него са предадени на разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, по описа на сектор „Пътна полиция“.          

На 21 юни около 04:00 часа в гр. Русе на паркинга на нощен клуб на ул. Михаил Арнаудов, екип пътни полицаи са били изпратени на сигнал за ПТП с материални щети. На адреса е установен лек автомобил марка "Рено" с русенска регистрация, управляван от 36-годишна жена. Полицаите са извършили проверка на водачката за алкохол, при което пробата й с техническо средство е дала положителен резултат, като уредът отчел стойност на 2 промила, впоследствие водачката е конвоирана до медицинско заведение, където е дала кръвна проба. Анализът на кръвта е показал наличие от 1,77 на хиляда. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 17 юни в 21:33 часа в гр. Глоджево на ул. Кирил и Методий екип на РУ – Ветово е спрял и извършил проверка на лек автомобил "Мерцедес" с водач на 65 години. Направена проба с техническо средство на мъжа е показала наличие на алкохол, последвала е кръвна проба и химичен анализ, при който отчетената концентрация е била 1.25 промила. В РУ – Ветово е започнато досъдебно производство по случая.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов