4 бързи производства са образувани срещу шофьори

Крими

20-06-2020, 22:39

Снимка:

МВР

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

На 16 юни 2020 г. в 15:10 часа в с. Босилковци, на ул. Александър Стамболийски, при извършена проверка от служители на РУ-Бяла на лек автомобил "ВАЗ 2103", движещ се без поставени регистрационни табели, служителите на реда установяват като водач неправоспособен мъж от селото на 26 г. При справка е изяснено, че автомобилът е с прекратена регистрация от 15.04.2020 г. и регистрационните му табели са върнати в „Пътна полиция“. Във връзка с констатираните нарушения на водача са съставени съответните актове - по чл.140, ал.1 от ЗДВП и по чл.150 от ЗДВП. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство ПО описа на РУ-Бяла, за престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК.

На 17 юни в 16:20 часа в с. Баниска автонаряд на РУ - Две могили е установил, по ул.Пролет 67-годишен мъж да управлява мотопед марка "CPI - Power", без поставена регистрационна табела, като при извършената проверка е доуточнено, че МПС-то изобщо не е регистрирано по надлежния ред. Констатираното от служителите е документирано, а по случая е започнато бързо производство по описа на РУ – Две могили, за престъпление по чл. 345, ал.2 вр. ал.1 от НК. Час по-късно, същия ден, в същото село полицаи от РУ – Две могили са засекли още един подобен случай в село Баниска. В 17:20 на ул. Опълченска в селото са извършили проверка на мотопед марка "Хонда", който бил управляван от 34-годишен местен жител. Превозното средство било без регистрационни табели и при справка също е изяснено, че не е регистрирано по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.2 вр. ал.1 от НК.

На същата дата, 17 юни, в 10:50 часа, по ул. Александър Стамболийски в село Щръклево, наряд на районното управление в гр. Две могили са установили 55-годишен мъж да управлява лек автомобил марка "Форд", модел "Фиеста“ с регистрационни табели с русенска регистрация, за които обаче е установено, че са били издадени за друга кола с марка "Фолксваген Венто", който пък е със служебно прекратена регистрация. Случаят е документиран и по описа на РУ – Две могили е започнато бързо производство за престъпление по чл. 345. ал.1 от НК, като са иззети двете табели.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов