Обсъждат различни възможности за справяне със задръстванията на ГКПП "Дунав мост"

Във връзка с километричните задръствания от камиони, чакащи да преминат през гранично контролно-пропускателния пункт „Дунав мост“ при Русе, през вчерашния ден заместник областният управител Валентин Колев проведе разговор с всички компетентни институции, отговорни за справяне с възникналата усложнена обстановка. Сред тях са Областно пътно управление, Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция „Гранична полиция“.

По време на разговорите беше обсъдено изпълнението и контрола на взетите решения за преодоляване на проблема и беше постигната договореност днес от 11.00 ч. в кабинета на областния управител да се проведе среща, на която да присъстват посочените по-горе институции, както и представители на ръководството на Община Русе.

Веднага след срещата представителите на медиите ще бъдат информирани за взетите решения от страна на ръководството на Областна администрация Русе.

Както областният управител Галин Григоров, така и неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов са в постоянен контакт с институциите от Русе и региона и постоянно следят пътната обстановка.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"