Росен Русанов: Хора с коронавирус тичат по улиците на Буковлък и се бият

"Днес са установени нови 4 случаи на заразата", потвърди кметът Росен Русанов

От полунощ здравните власти поставиха под частична карантина плевенското село Буковлък. Повод за това стана повишаването на броя на заразените от коронавирус сред местните.

Само за два дни броят на положителните за COVID-19 е 24 жители на селото. А днес са установени нови 4 случаи на заразата. Това потвърди кметът Росен Русанов в ефира на Нова телевизия.

В Буковлък е изграден КПП, който проверява кой напуска и влиза в селото. Със забрана да напускат са заразените, както и контактните им лица, общо 40 души.

"Днес има още 4 нови случая на заразата. Предстои да бъдат взети още проби. Аз предупреждавах, че този развой на събитията е възможен, но в България е нормално да "впрягаш коня преди каруцата. Бягат от отговорност, това е цялата работа. Разбраха вече, че трябва да се правят масови тестове тук", заяви Русанов.

"И вчера имахме случаи на неспазващи карантината. Хора, заразени с коронавирус тичат по улицата, бият се, карат се... Веднага взеха отношения, образуваха се дознания", допълни Русанов.

"Същите тези, които вдигаха бунтове ми казаха, че съм бил прав. Оцениха, че нещата излизат извън контрол", каза още кметът.

"Маските в селото стават задължителни в следващите седем дни, но все пак опира и до съзнанието и отговорността на хората да си ги носят. Животът си продължава, но се получава едно психологическо влияние", посочи Русанов



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)