102 са потвърдените случаи на заболели от COVID-19 в Кюстендилско

За изминалите 48 часа 7 нови лица са дали положителен резултат при тестване

За изминалите 48 часа (петък и събота) 7 нови лица са дали положителен резултат при тестване. От тях няма деца с положителна проба за коронавирусна инфекция, информира  Областният кризисен щаб - Кюстендил.
От община Дупница са двама мъже и една жена, останалите четирима са от община Кюстендил. Мъжете от община Дупница, дали положителен резултат, са хоспитализирани в общинската болница в града. На контактните им лица се връчват предписания за карантиниране и им се вземат проби за изследване. Продължава събирането на информация и епидемиологичното проучване от органите на РЗИ.
Четирите лица с положителни проби от община Кюстендил са от ромския кв.„Изток“. Живеят на различни адреси и засега няма потвърдена информация за роднинска връзка помежду им. Лицата не са хоспитализирани, но двама от тях са с грипоподобни симптоми и под наблюдение. Това са мъж на 60 години и жена на 57-годишна възраст. Връчени са предписания за карантиниране на контактните им лица, вземат им се и проби за изследване. Продължава епидемиологичното проучване от компетентните органи и издирването на още контактни лица на новозаразените в община Кюстендил.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)