По обвинение на Районна прокуратура – Русе осъдиха двама за извършени множество измами

Районна прокуратура гр. Русе уведомява, че РС-Русе е признал за виновни подсъдимите А.А и А.М. в извършване на престъпление по чл.209 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. чл. 26 ал.1 от НК – измама и  е наложил наказание от 5 години „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на А.А, а на А.М. наказание от 2 години „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим.

Общата стойност на причинената от А.А. на пострадалите лица имотна вреда, е в размер на 18 577.76 лева, а на причинената от А.М. на пострадалите лица имотна вреда, е в размер на 12 624.82 лева.

Съдът е признал двамата подсъдими за виновни за това, че през периода 18.05.2015г.- 08.12.2015г. в гр.Русе и в гр. Сливо поле, обл. Русенска, в условията на продължавано престъпление, А.А. /девет пъти/, сам и в съучастие с А. М. /пет пъти/, с цел да набавят имотна облага за себе си, възбудили заблуждение у М. И., Д. П., Р. К., Г.П. и И. Х.,  че двамата имат желание да закупят вещи /мобилни телефони, сим-карти с абонаментен план, телевизори, таблети/, но от мобилните оператори и магазините им отказват сключване на договор, което налага пострадалите да закупят съответните вещи на свое име, а обвиняемите обещавали да заплащат лизинговите вноски за вещите и цената на абонаментния план и с това им причинили имотна вреда.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов