Бойко Борисов инспектира строителството на АМ "Хемус" край Плевен (Видео)

"Това е най-хубавият подарък за рождения ми ден", сподели премиерът

Премиерът Бойко Борисов, който днес празнува рожден ден, провери строителството на АМ "Хемус" в участъка от Боаза до Плевен и Ловеч. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Изграждат се два пътни възела, четири моста и два виадукта. Освен строителите тук и археолозите работят изключително активно – намерени са много обекти и съоръжения от различни епохи. Изпълняваме ангажимента си и към земеделците да си приберат житото, въпреки че земите са отчуждени, защото е грехота да не го направят", сподели Борисов.

Той посочи, че през 2021 г. строежът трябва да е готов. "Много голям напредък има. Севера и Северозапада това, което съм поел като ангажимент, го правим. Трябва да покажем какво правим. Ако е било лесно комунистите да са го направили", коментира Борисов.

Премиерът разгледа и намерените в района разкопки по време на строителството на магистралата, а Нанков обясни, че се обсъжда в кои музеи да бъдат поставени артефактите.

"Това е най-хубавият подарък за рождения ми ден. Искам всички българи да видят как върви строителството на "Хемус", как се разбиват скалите и как се прави магистралата. Хората, които работят на тази височина са герои, благодаря им!", написа малко по-късно премиерът на профила си във Фейсбук.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов