826 деца са приети на първо класиране в детските градини, а 905 в първи клас

826 деца са приети на първо класиране в детските градини, като 90% от тях са приети по първо желание, близо 5% по второ, а останалите по  трето.

Записването за първи етап ще продължи до 19 юни, а на 23 юни предстои обявяването на свободните места за второ класиране. Родителите ще могат да се регистрират и да редактират своите заявления до 28 юни включително. Местата за трето класиране ще бъдат обявени на 17 юли, а до 20 юли включително ще бъде отворена системата за заявяване на участие в него.

998 са подадените заявления за прием в първи клас на първо класиране. От тях са класирани 905 деца. Дейностите по приема в първи клас в училищата продължават, като на 16 юни ще станат ясни резултатите от второто класиране за обявените 211 свободни места. Всички заинтересовани родители могат да се възползват от отворената системата за подаване на заявления до утре (12 юни) включително. Последните незаети места в учебните заведения в общината ще бъдат известни на 19 юни, а от 22 юни ще може да се заяви желание за включването в трето класиране.

Пълният график с дейностите по прием в първи клас, както и в детските градини, могат да бъдат открити на специализираните сайтове на Община Русе, където се случва и подаването и редактирането на заявления за участие в класиранията. Припомняме, че персоналът на посочените заведения също остава на разположение на родителите за въпроси и помощ при кандидатстването.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"