ХІІІ Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“

Общински детски център за култура и изкуство обявява началото на ХІІІ Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – РУСЕ 2020. В него могат да вземат участие ученици от II до XII клас, които творят в областта на художествената литература и журналистиката.

Разделът „Литературно творчество“ включва поезия и проза, а в раздел „Журналистика“ участието е както индивидуално в жанровете журналистическо есе, репортаж, интервю, коментар, фейлетон и др., така и колективно.

Участниците в двата раздела ще бъдат разпределени в следните 3 възрастови групи:

І гр. – до ІV клас

ІІ гр. – от V до VІІ клас

ІІІ гр. – от VІІІ до ХІІ клас

В раздел „Журналистика“ – ученическите екипи, които участват като колектив не се разделят на възрастови групи, а представят създадените съвместно журналистически материали.

Темата за І възрастова група и в двата раздела е „Спечелихме един приятел, а това не е малко“ и се посвещава на 100-годишнината от рождението на Джани Родари.

Темите на ІІ и ІІІ възрастова група са:

-     за раздел „Литературно творчество“ – „Бяла лястовичка. Има ли я?“ и се посвещава на 140-годишнината  от рождението на Йордан Йовков

-     за раздел „Журналистика“ – „Времето е жестоко“ – с посвещение на 125 години от рождението на Гео Милев

Припомняме, че Националният конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” е вписан в Националния календар на Министерство на културата, както и в културния календар на Община Русе и се провежда с подкрепата на Регионално управление на образованието – Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Повече информация можете да откриете на страницата на Общински детски център за култура и изкуство, на телефони 082/845471,   082/845734, 0878822351 (Анна Русева), както и на имейл obdcki1@abv.bg.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов