Русенски художници се срещнаха с ръководството на Общината

Русе Лайф

04-06-2020, 13:48

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Изявени русенски художници се срещнаха с кмета Пенчо Милков и  заместник-кмета по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев.

Повод за срещата е предстоящата 75-годишнина от създаването на Дружеството на художниците в Русе. Бъдещи проекти в областта на изобразителното изкуство, планове за съвместни изложби, възобновяване на ефективната комуникация между гилдията и администрацията, бяха част от темите, засегнати по време на разговора.

  Оживен диалог предизвика необходимостта от възстановяването на Клуба на дейците на културата като място и средище за срещи, дискусии и събития в културните среди на Русе. Обновяването на Градската художествена галерия и организирането на фестивал на визуалните изкуства през 2021 година бяха още теми на срещата.

Артистите предложиха да бъдат обособени пространства за ателиета на млади художници, които живеят и работят в Русе. Общуването между тях и по-опитните им колеги ще ги обогати професионално и ще се превърне в трамплин към творческото им израстване, споделиха творците.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов