Efbet предвижда безпроблемен успех за РБ Лайпциг срещу Падерборн в събота

Лайпциг е големият фаворит за победата като коефициентът в Ефбет за краен изход 1 е 1.16

Третият във временното класиране в "Първа Бундеслига" - РБ Лайпциг, е домакин на последния в таблицата Падерборн в събота в мач от 30-ия кръг на първенството. Лайпциг е големият фаворит за победата като коефициентът в Ефбет за краен изход 1 е 1.16. Счита се за невъзможно воденият от Юлиан Нагелсман отбор да допусне грешна стъпка срещу Падерборн в събота. Лайпциг води битка за зона Шампионска лига и трябва да спечели трите точки, за да остане в топ 4, тъй като преследвачите Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах са само на две точки.

Домакините записаха две победи и две равенства след подновяването на шампионата като вкараха 12 гола в тези срещи и допуснаха пет попадения. В първия си мач след дългата пауза, "червените бикове" поделиха по една точка с Фрайбург след реми 1:1. РБ Лайпциг обаче се върна на победния път в "Първа Бундеслига" след категоричен успех с 5:0 над Майнц 05 като гост. Всички очакваха втора поредна победа за Лайпциг в шампионата при домакинството на Херта, но резултатът от тази среща бе 2:2. Все пак тимът на Юлиан Нагелсман показа, че е силен гост и записа нов успех на чужд терен в 29-ия кръг - 4:2 срещу Кьолн на "РайнЕнергиЩадион". Тази събота тимът на РБ Лайпциг ще се опита да сложи край на серията си от 3 поредни мача без успех у дома в Бундеслигата и съперникът е повече от подходящ това да се случи.

Съставът на Падерборн е на последното 18-то място в "Първа Бундеслига". Отборът е считан за сигурен изпадащ и предвид факта, че е на 9 точки от спасителната зона, то е невъзможно да навакса този пасив. Още повече, че тимът има тежък мач този уикенд и най-вероятно ще загуби на "Ред Бул Арена". Гостите са спечелили едва 14% от мачовете си през този сезон като с вкарали 32 гола и са допуснали 61 попадения - те са отборът с втората най-слаба защита, която допусна 6 гола за едно полувреме от Борусия Дортмунд в неделя при поражението с 1;6.

Падерборн има само едно поражение в последните си четири мача в шампионата - споменатият двубой с Борусия Дортмунд. Преди това тимът направи 0:0 на терена на Аугсбург, а в 27-ия кръг на немската Бундеслига завърши 1:1 у дома срещу Хофенхайм. При рестарта на първенството 'синьо-черните' направиха реми 0:0 срещу Фортуна в Дюселдорф. Надали в предстоящия мач Падерборн ще стигне до точка, тъй като гостува на много по-класен опонент, който дори е в състояние да им нанесе разгромна загуба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов