Бетина Арнаудова от НУИ беше удостоена с грамота от областния управител

Поводът е отличното й представяне в настоящата изложба на Иван Иванов – Йоаний

Областният управител на област Русе Галин Григоров поздрави Бетина Арнаудова от 12б клас на Националното училище по изкуствата „Проф.В. Стоянов“. Поводът е отличното й представяне в настоящата изложба на Иван Иванов – Йоаний, посветена на 60-годишнината от основаването на това емблематично не само за региона, но и за страната учебно заведение.

„Пожелавам Ви здраве, щастие, а също така и все повече успехи! Бъдете вдъхновена, следвайте мечтите си и постигайте своите цели! Вярвайте в себе си и преоткривайте света около Вас!

Използвайки приятния повод, бих искал да изразя увереността си, че ще продължите все така активно да творите и да допринасяте за развитието на изкуството в Русе и региона! Бъдете радостна и горда от постигнатото! Позволете ми да Ви припомня думите на Анри Матис, че креативността изисква кураж!“, се казва във връчения поздравителен адрес от името на областния управител на Бетина Арнаудова. Също така тя получи и грамота от Галин Григоров за високи постижения в сферата на изобразителното изкуство.

Бетина започва своето образование още от 1-ви клас в Националното училище по изкуствата, а от шест години насам се занимава интензивно с изобразително изкуство. Любимите й жанрове са живопис, графика и скулптора, като самата тя изучва живопис. Голяма част от постиженията в живота си отдава на своите родители, преподаватели и разбира се приятели. Може би най-сериозното предизвикателство пред нея до момента се оказва необходимостта от спазване на социална изолация през изминалите месеци, като най-трудно за нея е било да набави любимите си материали за рисуване. Сред най-сериозните стимули, който запалва искрата на познанието и желанието за изява в сферата на изкуството за Бетина е награда за рисунка на икона, получена още едва докато е била първокласничка. Сега на прага на своето дипломиране тя изразява признателност към всички, които са я подкрепяли и продължават да го правят и е сигурна, че ще продължи своето образование именно в сферата на изобразителното изкуство.

Понастоящем неин класен ръководител е художникът Живко Лазаров, а спомената изложба по-горе е на Иван Иванов, познат на русенци още като Йоаний. В нея участва и самият той, като тя включва още рисунки, етюди, графики, ескизи и скици на негови ученици, направени по време на дистанционното обучение и е посветена на 60-годишнината от основаването на НУИ „Проф.В. Стоянов” – Русе.

Експозицията ще бъде достъпна за жителите и гостите на Русе до 9-ти юни в Художествената галерия, намираща се на ул. „Борисова“ № 39.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов