Лятното разписание на градския транспорт влиза в сила от понеделник

От 1 юни се въвеждат летните разписания по автобусните линии на градския транспорт в Русе. Подробна информация за часовете е публикувана на сайта на общината на адрес: https://transport.ruse-bg.eu/pt/, както и на телефона на отдел „Транспорт“: 082/824 465.

Интернет порталът предоставя актуална информация за: актуалната карта с маршрутите и спирките на линиите от обществения градски транспорт (ОГТ); има възможност за определяне на комбиниран маршрут със средствата на ОГТ за пътуване от точка до точка, както и с търсене по адрес (включително представяне на подробни указания за спирки, прекачвания и други инструкции, необходими за безпроблемна ориентация на граждани и посетители на гр. Русе); има достъп до информация за пътни събития – затворени улици, ремонтни дейности и др.; предоставя трафик информация върху интерактивна карта за натовареността на отделни пътни сегменти; както и секция с новини и съобщения, свързани с транспорта и промени в маршрути на линии.

Всеки желаещ може да се възползва и от мобилното приложение, от където може да получи информация за линии, маршрути и разписания на превозните средства на градския транспорт; информация за точно време на пристигане на превозните средства на всяка спирка, част от маршрутната мрежа на ОГТ; информация за трафика, получена от системата за контрол и управление на трафика; пътна информация - затворени улици, ремонтни дейности, опасни участъци и други; новини и съобщения. Показва също и най-близките спирки в близост до текущата локация.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)