Общинa Русе и клуб „Синият Дунав“ продължават партньорството си и през следващия риболовен сезон

Община Русе и членовете на клуба по фидер риболов „Синият Дунав“ продължават да си съдействат за развитието на риболовните спортове в региона. Това стана ясно на среща между зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев, председателя на клуба  Сунай Сабриев, капитанът на отбора Николай Кутинчев и любителите-рибари Валентин Атанасов, Васил Василев, Мирослав Събев, Людмил Йовчев и. Клуб „Синият Дунав“ ще партнира и с другите риболовни клубове от региона при организирането на събития и състезания.

Събитията, които клубът ще организира са насочени както към деца, така и към възрастни, ще бъдат под патронажа на Община Русе и ще бъдат безплатни за участниците. В рамките на всяко от тях ще има неделно училище за деца, в което малките риболовци ще се обучават какви видове риби има в съответния водоем и как се опазват те, като уловените риби ще бъдат пускани обратно във водата. Опитните риболовци ще обучават децата как да пазят природните ресурси, а всяка от срещите ще завършва с почистване на терена около водоема.

Клубният отбор по спортен риболов участва в републикански първенства, има международни участия и кани желаещите да се присъединят към него.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)