Таблети ще получат социално слаби ученици от Хаджидимово и Гърмен

"Амалипе" ги раздава в кампанията "Стара техника за ново начало“

Средно училище "Св.Св.Кирил и Методий" - село Гърмен и СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово ще получат таблети за нуждите на ученици от социално слаби семейства. В Хаджидимово ще пристигнат 10 таблета, но са необходими 74. 
След като на 2.04.2020 .г бяха изтеглени първите 30 училища от списъка на 180-те нуждаещи се, за един месец "Амалипе" успя благодарение на над 50 дарители, както физически лица, така и фирми, организации и държавна администрация, да разпредели до 10 устройства за всяко от тях, а с индивидуалните дарители, които подкрепиха отделни училища от списъка, броят на раздадените устройства надмина 300.

В рамките на нашата кампания на всяко училище изпращаме 10 устройства (или по-малко, ако са заявили нужда за по-малка бройка), информират от "Амалипе".
За да продължат със своята кауза за успеха на всяко едно дете, на 11.05.излъчиха на живо от 14:00 ч. в групата във фейсбук „Amalipe – Veliko Turnovo“ ново теглене на следващите 30 училища, които ще подпомогнат, като по реда на изтегляне изпратят към тях даренията, които получават в офиса на организацията. Добрата новина обаче е, че благодарение на парично дарение, събрано от получените 1 000 лв. от Татяна Рехмова, 5 000 лв. от Фондация Америка за България и Посолството на САЩ в България в рамките на инициативата #StandingTogether и 2 2000 лв. от българския офис на Детския фонд на ООН (UNICEF), успяха да закупят 236 таблета, с които  ще подпомогнат останалите 5 от списъка на първите изтеглени училища и първите 19 от второто теглене.
Късметлиите, които бяха изтеглени от „Кризисния щаб“ на Център „Амалипе“ по време на извънредния брифинг – Теодора Крумова, Галина Дечева, Атанас Атанасов и Деница Иванова, ще получат поетапно както таблетите, закупени от полученото парично дарение, така и техниката, която се надяват да продължат да получават, докато покрият колкото може повече от нужните на училищата устройства. Поради удължаването на дистанционното обучение до края на учебната 2019/2020 година, кампанията „Стара техника за ново начало“ в подкрепа на образованието ще продължи до края на месец юни 2020 г.






Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)