Отбелязваме Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец

„Моля, приемете пожеланията ми за здраве, радост и късмет! Поклон пред всеотдайността и себеотрицанието, с които работите! Вярвам, че най-големият подарък на този ден за Вас са усмивките на хората, на които сте помогнали! Благодаря Ви за това, което продължавате да правите! Гордея се, че имам възможността да познавам хора като Вас! Бъдете все така борбени, силни и променяйте човешкия живот към по-добро!“, с тези думи областният управител Галин Григоров се обърна към директора на секретариата на Областния съвет на БЧК Антоанета Ябанозова по повод днешния празник – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

От името на областния управител беше връчен и поздравителен адрес на председателя на Областната червенокръстка организация проф. д-р Тодорка Стефанова.

В последните няколко седмици от извънредното положение от БЧК – Русе съвместно с партньори са подпомогнали повече от 1200 души с хранителни пакети, съдържащи продукти от първа необходимост. Това стана ясно по време на срещата между Галин Григоров и Антоанета Ябанозова.

Припомняме, че за първи път 8-ми май е отбелязан като Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец през 1953-та година. Това съвсем не е случайно, защото тогава се навършват 125 години от рождението на идеолога и създателя на Международното червенокръстко движение Анри Дюнан.

Неопровержимо е, че няма друга кауза, която по такъв безспорен и категоричен начин да обединява хора с различни професии и образование, с различна расова, национална, политическа и религиозна принадлежност.

В световен мащаб повече от 250 милиона са хората, обединени от принципите на хуманността, милосърдието и солидарността.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов