Бойко Борисов: Ако продължим да сме дисциплинирани, всичко ще е наред

Премиерът посочи, че няма да се затваря всичко отново

Нищо не е преминало. Днес е отбелязан печален антирекорд в Европа – 30 хил. починали. Не знам дали армията има статистика какво значи да се дадат 30 хиляди души жива сила – това ще се водят едни от най-кръвопролитните сражения със загинали толкова хора. Всяко едно разхлабване на мерките е след дълго говорене със специалистите у нас. Нищо не сме разхлабили допълнително, което да промени рамката на карантината. Това, че позволихме да тичат, да тренират, това означава, че се грижим за физическото здраве. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на демонстрациите на военните командоси от Силите за специални операции на полигона в село Црънча.

Премиерът посочи, че няма да се затваря всичко отново. „Ако успяваме да държим тези нива, за да помагаме на хората да преминат по-лесно през тази зараза, е само заради това, че бързо и на място потиснахме проблема. Ако продължим да сме дисциплинирани, всичко ще е наред“, заяви премиерът.

Той обясни по-високата цифра на заразени, които са регистрирани през последните 24 часа, с няколко полета и подчерта, че не може да бъде забранено на българите да се върнат в родината си.

Борисов допълни, че униформените, които до момента работеха по КПП-тата, ще бъдат пренасочени към старческите домове, махалите, където има струпвания на хора.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май