Удължава се срокът за участие и гласуване в конкурса за детска творба ''Зелена Европа, Зелена планета"

Русе Лайф

01-05-2020, 10:13

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Удължава се срокът за  участие и гласуване в конкурса за детска творба "Зелена Европа, Зелена планета". До 20 май 2020 година всеки желаещ, може да усе включи в него.

Конкурсът е посветен на първата от шестте цели на Европейската комисия 2019 – 2023 година, а именно Европейският зелен пакт. Този приоритет касае въпросите, свързани с изменението на климатичните условия, опазване на околната среда и устойчивият начин на живот.

Конкурсът акцентира върху теми като:

–              Климатичните промени

–              Опазване на околна среда;

–              Грижа за природата;

–              Екологичен и здравословен начин на живот.

Целта на конкурса е, в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да дадем възможност на най-младите граждани да изразят своята позиция по темата, свързана с опазването на околната среда и грижа към природата.

Участие могат да вземат деца от 5 до 10 години

Участниците в конкурса трябва да изпратят творбите си по предложената тема, сканирани на e-mail: direct_ruse@europe.bg  или по пощата на адрес EUROPE DIRECT Русе, ул. „Д. Атанасов“ 5.

Всяка творба  следва да е придружена от информация за автора, съдържаща името на участника, възраст и актуален телефон и е-mail за връзка. Разработки с липсващи авторски данни ще бъдат счетени за нелегитимни и няма да бъдат включени в конкурса.

Всички участващи творби ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на EUROPE DIRECT Русе във FACEBOOK, където ще се проведе гласуването на публиката.

Наградата

Ще бъде отличен авторът на творбата събрала най-много гласове от публиката.

Наградата е ваучер спортни стоки от VeloMasters.BG на стойност 200 лв и ще бъде връчена на победителя на 9 май – Деня на Европа, на излоба, която ще включва подбрани творби от конкурса.

Всички участващи творби ще бъдат събрани в електронно издание – албум, който ще се разпространява безплатно.

 

За повече информация и насоки – direct_ruse@europe.bg



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)