Онлайн среща с директорите на детски градини за работата в извънредното положение

Мисия

30-04-2020, 15:37

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Енчо Енчев, началникът на Регионалното управление по образование Росица Георгиева и директорите на детските градини проведоха онлайн среща, на която обсъдиха организацията на работа в градините в ситуацията на извънредно положение. Стана ясно, че педагозите имат готовност за извършване на оценка за училищна готовност, необходими на децата, които ще бъдат в първи клас през учебната 2020/21 г.

Педагозите, заедно с непедагогическия персонал, са ангажирани в почистването на сградите и дворовете, за да бъдат детските заведения готови за работа и посрещане на деца веднага след отмяна на извънредното положение. Окастрят се дърветата, освежават се градинките с цветя, поддържат се съоръженията в дворовете и се освежават помещенията във всички 19 детски градини.

Към момента ремонтни дейности се извършват в ДГ „Незабравка“ и ДГ „Звездица“, но те ще приключат до края на следващата седмица.

Росица Георгиева подчерта, че директорите на детските градини в общината са се справили отлично със създаването на организация и изпълняването на графиците за раздаване на продукти по програмата „Училищен плод и училищно мляко“, която е финансирана с подпомагане по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС.

Очакват се механизми и указания за работа в условия на извънредното положение, спуснати от Министерството на образованието, за да може учебната година да бъде завършена успешно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов