Доброволци се срещнаха със заместник-кметовете на Благоевград

Доброволното формирование "Георги Измирлиев-Македончето“ ще бъде от 30 души

Членове на доброволното формирование към община Благоевград се срещнаха днес със заместник-кмета по обществен ред, сигурност и спорт Любен Милев и заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности инж.Василиса Павлова. Втората среща на доброволното формирование с ръководния екип на Община Благоевград се състоя при засилени противоепидемични мерки във връзка с извънредното положение в страната. Присъстваха 14 доброволци, които заявиха желание да останат членове във формированието заедно с определения от тях координатор Явор Хаджиев.

Доброволното формирование „Георги Измирлиев-Македончето“ за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, извънредни ситуации, отстраняване на последиците от тях и подпомагане на Единната спасителна система на територията на Община Благоевград през 2020 година ще бъде с численост 30 души, обяви заместник-кметът Любен Милев.

Съставът на доброволното формирование, което е създадено през 2015 година, се актуализира с нови попълнения. Доброволците от формированието трябва да представят в Община Благоевград до 8 май необходимите документи съгласно действащата нормативна уредба - медицинско свидетелство за здравословното състояние, свидетелство за съдимост и медицински документ от Центъра за психично здраве във връзка със сключването на застраховка. Предстои оборудване на всички членове на доброволното формирование, както и обучение от специалисти за действие при овладяване на бедствия.

Всички досегашни членове на доброволното формирование, които се отказват, трябва да подадат писмено заявление в деловодството на община Благоевград.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов