След 78 дни в реанимация: Лекари от Русе спасиха 15-годишно момиче

Три пъти момичето е изпадало в клинична смърт

Лекари от УМБАЛ „Канев“-Русе спасиха живота на 15-годишно момиче, което на 6 февруари е обгазено с въглероден оксид в дома си. След 78 дни интензивни грижи в реанимация, момичето вече е стабилно, съобщи tribune.bg.

Детето три пъти е изпадало в клинична смърт и връщано към живота от лекарите в крайдунавския град.

„Момичето прекара повече от 65 дни на апаратна вентилация. Това й помогна повече, отколкото да ѝ нанесе някаква вреда, каквито гласове се чуват в последно време“, обясни д-р Лидия Стефанова, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в болницата.

Постепенно състоянието ѝ се подобрило. Преди два дни е преместена в отделение за рехабилитация и вече е започнало раздвижването ѝ.

Д-р Стефанова подчерта, че този успех се дължи на денонощните грижи на лекарите, медицинските сестри и санитарите в болницата в Русе и им благодари.

В дома на детето в град Сливо поле имало агрегат за електричество, който отделял въглероден оксид. Цялото семейство било обгазено, като 8-годишната сестричка на момичето почива. По-късно в болницата почива и баща ѝ. Майка ѝ е спасена.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"