По искане на Окръжна прокуратура – Русе задържаха мъж за държане на наркотици

По случая е образувано досъдебно производство

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе е проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества на територията на община Бяла, обл. Русе.

В хода на извършените действия в гр. Бяла, служители от РУ – Бяла са спрели за полицейска проверка автомобил „Лада Нива“, управлявана от К.К. - 51-годишен мъж. В автомобила са открити забранени от закона високорискови наркотични вещества. Незабавно е извършено претърсване и изземване на две жилищни сгради и автомобил, като са установени и иззети общо множество прозрачни найлонови пликове със суха, зелена, растителна маса. На място, при полеви наркотест, същата е дала положителна реакция за марихуана. В автомобила е имало още и незаконно притежавани боеприпаси за огнестрелно оръжие. От дома на мъжа в с. Копривец, са иззети и друго голямо количество суха тревна маса (около десет килограма), реагирала също на марихуана при полеви тест, както и значителна сума пари в евро и лева, чиято равностойност е около 100 000 лв. Общата стойност на иззетия наркотик е за над 60 000 лева

По случая е образувано досъдебно производство за разпространение на високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр.3 и пр.4 от НК.

По отношение на К.К. е повдигнато обвинение и внесено в Окръжен съд – Русе искане, което е уважено и спрямо лицето е взета и мярка за неотклонение задържане под стража.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов